Apothekerskast keuken

Apothekerskast keuken? Waarom is deze kast zo populair? Deze voorraadkasten zijn ontzettend handig voor gebruik. Informatie thuis ontvangen over apothekerskasten?

Inspiratie opdoen? Ja, stuur mij gratis keukenbrochures op

Wat is een apothekerskast? Een apothekerskast is een kast die u kan uitschuiven en waar u van beide kanten bij kunt.

apothekerskast keuken informatie

Maatvoering en afmetingen apothekerskast

Het komt steeds vaker voor dat mensen die plannen hebben voor een nieuwe keuken, een apothekerskast willen. Voor een apothekerskast zijn er een aantal standaard afmetingen.

De meest voorkomende apothekerskasten zijn 20 of 30 centimeter breed. In hoogte zijn er meerdere variaties mogelijk: alleen onder het werkblad, een zogenoemde onderbouw apothekerskast. Deze onderbouw apothekerskast kan onder andere worden gebruikt voor kruiden.

In een open keuken kan de kast ook in de muur worden geplaatst tussen de woonruimte en de keuken in. Deze apothekerskasten hebben dan over het algemeen een afmeting van 60 centimeter hoog en 30 centimeter breed.

In een hoge ruimte kunnen er twee boven elkaar worden geplaatst, of kan er één hoge apothekerskast met een afmeting van 120 centimeter worden geplaatst.

apothekerskastmuur

 

Apothekerskast keuken

Apothekerskast keuken wel of niet kopen? Het aanschaffen van een apothekerskast kan voor- en nadelen hebben. Wat zijn de voor- en nadelen aan een apothekerskast? Hieronder staan ze genoemd.

De voordelen:

  • Alle goederen binnen handbereik;
  • Neemt weinig ruimte in beslag;
  • U kunt de kast aan twee kanten in- en uitpakken;
  • Beschikbaar in verschillende maten, dus in elke keuken mogelijk.

De nadelen:

  • De kast is soms zwaar om te openen;
  • Producten in de kast kunnen omvallen;
  • De kast kan onrustig overkomen door de 30 centimeter front.

Ontvang meer informatie thuis over de opberg mogelijkheden van deze voorraadkasten en prijzen van apothekerskasten. Ontvang gratis brochures thuis.

Direct de goedkoopste keukens? Bekijk hier de mooiste keukens tegen scherpe prijzen.